Ceny stravného a množství pokrmů

Ceny stravného

Dle vyhlášky 107/2005 Sb a přílohy č.2 této vyhlášky je finanční limit potravin podle věku dětí stanoven následovně:

Dotovaná cena obědu

(= náklady na nákup surovin ve velkoobchodních cenách):

7-10 let 21,00 Kč (norma masa 60 gr. v syrovém stavu)
11-14 let 24,00 Kč (norma masa 70 gr .v syrovém stavu)
15-a více let 27,00 Kč (norma masa 80 gr. v syrovém stavu)

Na dotovanou cenu obědů mají nárok děti, které se účastnily daný den vyučování a také děti, které jsou nepřítomné v první den nemoci.

Nedotovaná cena obědu

(= cena pro cizí strávníky a pro děti v době nemoci):

7-10 let 56,00 Kč (norma masa 60 gr. v syrovém stavu)
11-14 let 59,00 Kč (norma masa 70 gr .v syrovém stavu)
15-a více let 63,00 Kč (norma masa 80 gr. v syrovém stavu)
Cizí strávníci 63,00 Kč (norma masa 80 gr. V syrovém stavu)

Pravidelně kontrolujeme školní docházku, podle které zjistíme neúčast dítěte ve škole. Pokud dítěti neodhlásíte oběd a je nemocné déle než 1 den, jsme nuceni Vám od druhého dne nemoci účtovat plnou cenu obědu.

Dopolední svačiny

Suroviny ve velkoobchodních cenách 7,00 Kč
Cena svačinky po přípravě 13,00 Kč

Cena i množství je určeno pro všechny věkové kategorie.

Množství pokrmů

Informace dle §9a odst. 1 písm. c) Zákona č. 110/1997 Sb.

Pokrm Množství pokrmu na 1 porci dle věk. kategorie
15+, dospělí 11-14 let 7-10 let
I. Přesnídávky, svačiny    
Pečivo, sladké pečivo, moučníky (kusové pečivo) 2 ks 1,5 ks 1 ks
Chléb, veka (krájené pečivo) 100 g 70 g 60 g
Pomazánky, ochucené máslo 50 g 46 g 42 g
Máslo, margarín 30 g 25 g 20 g
Zelenina, ovoce 60 g 50 g 40 g
Přesnídávka, puding, šlehaný tvaroh, jogurt 125 g 125 g 125 g
Piškoty, cereálie 60 g 50 g 40 g
Nápoje ke svačinám 200 ml 200 ml 200 ml
II. Polévky    
Polévka 300 ml 220 ml 180 ml
Opečené pečivo, krutony do polévky 10 g 8 g 6 g
III. Hlavní jídla    
Maso (hov.,vepř.,kuřecí, krůtí,králičí) v syrovém stavu 80 g 70 g 60 g
Sekaná pečeně – v syrovém stavu 100 g 76 g 67 g
Čevabčiči, karbenátek – v syrovém stavu 100 g 90 g 80 g
Guláš – maso v syrovém stavu 80 g 70 g 60 g
Rybí filé – v syrovém stavu 100 g 100 g 100 g
Rybí filety – v syrovém stavu 120 g 100 g 80 g
Kuře pečené (celé kuře) 200 g 175 g 150 g
Kuře pečené (stehno) 200 g 180 g 160 g
Kuře na paprice (bez kosti) 80 g 70 g 60 g
Rizoto z vepřového, kuřecího masa, zeleninové 280 g 250 g 200 g
Zapečené těstoviny, zapečené brambory 350 g 280 g 220 g
Špagety s vepřovým masem 380 g 320 g 280 g
Holandský řízek 110 g 90 g 80 g
Čočka na kyselo 300 g 250 g 200 g
Fazolový guláš, mexické fazole 250 g 200 g 180 g
Bramborový guláš 300 g 250 g 200 g
Vejce 2 ks 1,5 ks 1 ks
IV. Sladká jídla    
Žemlovka 320 g 300 g 280 g
Buchty plněné 300 g 230 g 170 g
Dukátové buchtičky + krém 170 + 200 g 150 + 170 g 120 + 150 g
Plněné ovocné knedlíky, posyp, máslo 250, 75, 25 g 220, 60, 20 g 180, 45, 15 g
Těstoviny na sladko, posyp, máslo 380, 45, 25 g 300, 40, 20 g 250, 30, 15 g
Těstoviny s tvarohem, posyp, máslo 350, 45, 25 g 300, 40, 20 g 250, 30, 15 g
Sladká rýže s ovocem, posyp, máslo 320, 45,25 g 300, 40, 20 g 280, 30, 15 g
Krupicová kaše, posyp, máslo 360, 25, 15 g 300, 22, 12 g 250, 20, 10 g
V. Přílohy    
Omáčka 150 g 120 g 90 g
Šťáva k masu 50 g 50 g 30 g
Zelenina vařená, dušená, dušená mrkev, špenát, zelí 125 g 100 g 80 g
Brambory vařené 250 g 200 g 180 g
Bramborová kaše 200 g 180 g 160 g
Rýže dušená 160 g 140 g 120 g
Těstoviny vařené 200 g 180 g 160 g
Knedlíky houskové 160 g 140 g 120 g
Knedlíky bramborové 200 g 180 g 160 g
Pečivo kusové – rohlík, pletýnka (1 kus cca 50 g) 2 ks 2 ks 1 ks
Pečivo krájené – chléb, bageta, veka 100 g 70 g 60 g
Strouhaný sýr 15 g 13 g 10 g
VI. Moučníky, saláty, nápoje    
Salát zeleninový, kompot 120 g 100 g 70 g
Zeleninová obloha 50 g 40 g 30 g
Dresing, studená omáčka 50 g 40 g 30 g
Okurek sterilovaný 2 ks 1 ks 1 ks
Tvarohový krém, jogurt, puding, ovocná přesnídávka 125 g 125 g 125 g
Nápoj 200 ml 200 ml 200 ml