Anglie – Torquay

Osmáci a deváťáci na Riviéře 🙂

Jak už je na naší škole mnohaletou tradicí, v termínu od 21. – 28. 9. 2019 jsme pro naše žáky zorganizovali výukový a poznávací zájezd do Velké Británie.

Tentokrát jsme se vydali do oblasti Torbay v jihozápadní Anglii, které se přezdívá ‘anglická riviéra’. Většina žáků byla ubytována v letovisku Torquay, výuka probíhala v LAL University v Paigntonu a zajeli jsme se podívat i do největšího rybářského přístavu Británie – Brixhamu. Kromě výuky s rodilými mluvčími byly na programu výlety do okolí. Navštívili jsme Model Village se zmenšeninami světových staveb a známých míst. Dále město Exeter s nádhernou katedrálou a uličku Parliament Street, dlouhou 50 m a v nejužším místě širokou pouze 64 cm. V národním parku Dartmoor jsme se procházeli po vřesovišti spolu s divokými poníky a trošku adrenalinu jsme zažili při téměř horolezeckém výstupu na skálu u Haytornu.

Součástí pobytu byl i celodenní výlet na Tintagel Castle v Cornwallu, jenž je spojován s legendou o králi Artušovi a kouzelníku Merlinovi.

Poslední den trávíme tradičně v Londýně, kde doslova proběhneme nejznámější pamětihodnosti a prohlédneme si korunovační klenoty na Tower of London. Tentokrát jsme měli ještě jeden neobvyklý zážitek – vidět most Tower Bridge v akci se často nepodaří.

V. Godalová, L. Dorňáková, V. Novák, I. Rutarová

Mohlo by vás zajímat...