Novinky ze školní kuchyně

Nejen děti se stále učí…

O jarních prázdninách proběhlo na Hlucháku školení pro 19 kuchařek a vedoucích školních jídelen z celého okresu Šumperk.

Přednášet o zdravých, výživově plnohodnotných bezmasých pokrmech k nám přijel Ing. Zdeněk Hladík (člen Asociace kuchařů a cukrářů ČR, manažer kulinářských projektů Countrylife a jeden ze zakladatelů a porotců soutěže Nejlepší kuchař roku ve společném stravování).

Uvařili jsme 8 bezmasých pokrmů z tempehu, seitanu, ROBI masa, quinoi, kuskusu, pohanky, cizrny i červené čočky. Pro suroviny jsme museli do obchodu se zdravou výživou. Pokrmy jsme dochutili sójovou omáčkou, ume-octem, miso-pastou, lahůdkovým droždím.

Jak se nám naše kulinaření podařilo, posuďte sami. Když najedete na fotografii šipečkou, zobrazí se vám celý název uvařeného pokrmu.

Na lassagne a tortillu se můžete těšit již v květnovém jídelníčku, z ostatních jídel jsme si vzali pouze malou inspiraci.

Marcela Závodná
vedoucí školní jídelny

 

Mohlo by vás zajímat...