Novinky ze školní kuchyně
Nejen děti se stále učí…
O jarních prázdninách proběhlo na Hlucháku školení pro 19 kuchařek a vedoucích školních jídelen z celého okresu Šumperk.
Přednášet o zdravých, výživově plnohodnotných bezmasých pokrmech k nám přijel Ing. Zdeněk Hladík (člen Asociace kuchařů a cukrářů ČR, manažer kulinářských projektů Countrylife a jeden ze zakladatelů a porotců soutěže Nejlepší kuchař roku ve společném stravování).
Uvařili jsme 8 bezmasých pokrmů z tempehu, seitanu, ROBI masa, quinoi, kuskusu, pohanky, cizrny i červené čočky. Pro suroviny jsme museli do obchodu se zdravou výživou. Pokrmy jsme dochutili sójovou omáčkou, ume-octem, miso-pastou, lahůdkovým droždím.
Jak se nám naše kulinaření podařilo, posuďte sami. Když najedete na fotografii šipečkou, zobrazí se vám celý název uvařeného pokrmu.
Na lassagne a tortillu se můžete těšit již v květnovém jídelníčku, z ostatních jídel jsme si vzali pouze malou inspiraci.
Marcela Závodná
vedoucí školní jídelny